Tiden rusar iväg

Jisses vad tiden rusar iväg :phew: Det har märks att vi varit väldigt engagerade i vintercamping och Säfsen, fram förallt så har mina rutiner varit= tvätta, packat, handla och fixa inför våra helger till Säfsen, när vi kommit hem på söndag så har jag börjat om min rutin med att packa upp allt, tvätta, packa, handla osv :eek: Så när vardags rutinen skulle intas efter påsken, så kan jag säga att mamma Nina kraschlandade rejält när jag insåg att jag var helt fel ute i vilken vecka det var :X Jag höll på bla att missa boka sonens flyg upp till Norrland då han skulle ha sin APU där :embarace: … ja ja nog om det.
Påsken var helt underbar uppe i Säfsen, vädret var kanonbra, sällskapet fick mig att skratta så tårarna rann och nog är det då länge sen jag hade träningsvärk i magen efter att ha skrattat så mycket. Vi gjorde premiär med sill lunch ute i strålande solsken med härligt sällskap, barnen åkte fortfarande slalom under helgen, dock så var det bra sörjigt men vad gör man inte för att få ha slalomsäsong så länge som möjligt?
bild038
Backarna under påskhelgen
Vi kom upp skärtorsdag kväll och åkte hem påskdan efter att ha packat ihop förtält, golvet och annat smått och gott, tältet m.m tog vi hem, husvagnen och golvet skulle vi hämta ett par veckor senare och iom det även hinna träffa några goa forum vänner en sista gång för denna gång, vilket kändes lite sorgligt och vemodigt.
När vi hämtade hem vagnen så åkte bara gubben, jag och hundarna upp, vi åkte upp fredag eftermiddag och åkte hem igen under lördagen, lite tokigt kan tyckas men vi kände att vi ville hem med vagnen så man skulle hinna tömma och städa ur den innan vagnen skulle iväg på service, vagnen gick galant igenom servicen och nya dynor är beställda efter att vi reklamerat dom, även ugnen fungerar galant nu :clap:
bild074
Backarna två helger efter påsk.. vilka kontraster
bild077
Vagnen redo att komma hem :)

bild082
Ingen snöstorm här inte utan VÅREN har kommit :daidai:

Efter att vagnen vart på service så var det till att städa ur den både in och utvändigt, vart enda lilla skrymsle fick sig en genomgång även allt “innehåll” endel rensades bort och även lite nytt köptes in, lagomt till Valborg så var vagnen och vi klara :) Så vi hakade på vagnen och drog den till vår sommar säsongsplats i Tjällmo på Småängens camping. Ja den helgen vart en resa för sig, jisses alltså :faint:
Vi fixade husvagnen på vår nya plats och trådde det emsta var frid och fröjd, satt med goa grannar och njöt en liten stund innan jag började plocka in allt på sin plats i husvagnen och upptäcker att elen fungerar inte, jaha det vart felsökning så det heter duga, kontakt med säljaren som gav lite tips och det vart febril aktivitet kring vår vagn men vid den tidpunkten på kvällen kunde vi inte hitta felet så det vara bara till att köra allt på gasol och sen drog vi lite direkt el från stolpen till tv:n ;) dan efter så satte gubben och vår goa husvagns/hemma granne igång att söka efter felet, det ena testades efter det andra och visst nått fel var det i en av kablarna (tackar gudarna att Cabby har alla kablar synliga) men med hjälp av camping ägaren (som är elektriker) så satte gubbarna igång att leta och hittade till slut vad det var som var fel, ett vanligt 220 uttag, kablarna har antagligen skavt mot varandra när vagnen har dragit och bump så vart det kortis som gjorde då att “vad det nu heter för relä/säkring” gick så fort man satte i kabeln i stolpen, nåja nu var alla glada för elen fungerade igen :daidai: Så istället för tält och trallbygge så vart det felsök som gällde, dock efter lite mat i magen så började vi bygga trall och tält i allafall, lagomt till vid 21 så vart det bastutime istället och välbehövlig vila.

Under lördagen så byggde vi färdigt både tältet och trallen och kunde ‘äntligen bara sätta oss ner och njuta, kan berätta att vi har världens charmigaste granne, så söt och gullig…
bild097
Vår söta granne, en harunge som bor under grannens trall :)

Valborg var underbar trots lite otur, vi har ätit och druckit gott, umgåtts med goa vänner, tösen har premiär badat både i sjön och bastun, jag och gubben valde bara bastun ;) Nu ser vi framemot lugna helger i vagnen och med avstånd som är ENBART 45 min istället för 3½ till 4 timmar ;) Vilken lyx känns det som.
Nä nu ska jag inta liggläge i soffan en stund innan sängen kallar :ciao:

3 Comments»

 1. Annette Said:1

  on May 6, 2009 at 6:02

  Ohh vad mysigt vi haft det i Säfsen. Vad härligt att äntligen få se och läsa lite från dig Nina:woot: Förstår att det känns lyxigt med 45 min till husvagnen nu. Själv har vi ju “bara” dryga 4 timmar istället för dryga 6:question:
  kram annette

 2. Carina Said:2

  on May 6, 2009 at 7:28

  Försäsong skulle jag kunna tänk amig i år igen men nu är vi för sent ute känns det som, skulle vi tänkt på tidigare i så fall!
  Roslagen är ju bara så underbart mysigt, dit vill jag åka mycket i vår och sommar känner jag! För vet du vad, campinglusten börjar komma tillbaka så smått igen vilket känns roligt! Måste kolla var småängens camping ligger!
  Kram Carina

 3. Carina Said:3

  on May 25, 2009 at 21:20

  Kände du vad rolïgt det var, tog ju ett par glas
  vin för dig också bara så du vet :grin:

Leave a Comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz:
:roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: :arrow: :idea: :!: :question:

XHTML: Line-breaks are automatic. Available tags are <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>