Härliga vår

Det är makalöst vad härligt det är med vår skidåkning :love: Vi var upp till Säfsen under helgen som var, vi kom upp som vanligt fredag kväll, dock tidigare än vanligt, vilket var skönt. Sonen tog sin laptop och knallade iväg till det sk “mysiga tv-rummet”, gubben upp till bastun medan dottern och jag valde att mysa och goa in oss i husvagnen framför tv:n.

Lördag morgon vaknade vi tidigt för att fira sambon som fyllde år, det blev frukost först följt av kaffe och kladd kaka samt en liten present, tror han vart nöjd :) Därefter så ville alla upp i backen, vädret var kanon, + grader men dock mulet men det gjorde då ingenting.
Efter att vi åkt ett par gånger och även hunnit med litet missöde högst uppe vid sittliften (dottern och jag kolliderade när vi skull ur lite :XXXX ) så fick dottern ont i huvudet så vi valde att knalla tillbaka till husvagnen för lite vila, vart efter så kom även sonen som var sugen på att hyra sig en snowboard för att testa det, dottern var inte sen att vilja pröva på hon med så vi gick ner till skidboden och hyrde utrustning till dom och knallade upp i familjebacken för att känna på utrustningen lite, medan trollen testade utrustningen så satte vi oss utanför wärdshuset med en varsin kall och tittade på (vår i luften) :bounce: Det tog inte lång stund när trollen kommer och tycker det är trist och ville upp med liften till toppen istället för att sen åka ner via långsvängen, gubben och jag tog på oss och åkte upp. ja det tog knappa 2½tim så hade båda lärt sig att åka och ropar om att nu vill dom minsan ha en varsin snowboard, på väg tillbaka till husvagnen så gick vi via boden igen för att hyra brädorna även för söndagen.
Kvällen spenderades som så många andra gånger, en sväng till bastun, matlagning och därefter “mello final” som… ja vad ska man säga, inte föll i vår smak i alla fall, rätt möra i kroppen så somnade alla som stockar.

Söndag morgon vaknade vi till strålande sol och + grader, ja det vart bråttom upp i backen för alla, ohhh yes vilket före och vad härligt det var :clap: Vi beslutade oss ganska fort för att dröja oss kvar lite istället för att åka hem vid lunch som det var tänkt.
Det blev flera åk innan vi grilla lite korv högst uppe på backen, därefter några åk till innan det var dax att lämna backen och börja packa ihop för denna helg.
När vi höll på att packa ihop så upptäcker vi till dotterns förtret att det finns klåfingriga personer i Säfsen, hennes rosa fina skidor blev stulna :evil: nog för att hon lämnat dom vi skidställningen vid wärdshuset men det är så många som har sina skidor där så man undrar ju om det är nån vuxen som tyckt att dom skull minsann passa deras dotter väl och bara plockat dom , IDIOTER! Hemfärden startade vi tre tiden med en ledsen dottern :puzzled:

Helgen var alltså kanonbra, får se om vi åker upp till helgen igen, måste passa på att åka skidor i vårvädret, sen börjar vi att plocka hem lite saker nu, det är inte många gånger kvar nu innan vagnen ska hem, ska bli både skönt och vemodigt.

Lite bilder igen ;)


Sonen på väg ner med snowaboard


Hon ser lite osäker ut


Sonen njuter av värmen


Gubben och dottern

Nå det får vara allt för den här gången :ciao:

3 Comments»

  1. Camilla Said:1

    on March 18, 2009 at 19:00

    Ser härligt ut! Önskar att jag hade lärt mig åka skidor när jag var liten!
    Ha det så bra i helgen!

  2. Carina Said:2

    on March 19, 2009 at 15:42

    Morrrrrr, men gud så förbannad man blir på personer som inte
    kan skilja på mitt & ditt, bedrövligt verkligen!
    Härliga vårbilder, tror den är här på allvar nu, våren alltså :-)
    Kram Carina

  3. Linruz Said:3

    on March 20, 2009 at 13:33

    :woot:Vilka härliga bilder…ser helt underbart ut även för en ickeskidåkare.
    Kram kram

Leave a Comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz:
:roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: :arrow: :idea: :!: :question:

XHTML: Line-breaks are automatic. Available tags are <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>