25th
Jun
2014
Midsommar & ingen värme
[ 21:45 ] · [ Categorized under Dagbok ]
[ By ] · [ No Comment ]
[ Tags: , , ,   ]


Ja shittel vad kallt det har varit sen jag landa här för 1v sen.
Kom ut förra onsdagen så jag kunde i lugn och ro förbereda för familjens ankomst i lugn och ro, brukar alltid vara nått man glömt köpa, köpt för tidigt eller glömt hemma så skönt åka ut och hinna komma på vad ;) Kallt som sjutton har det varit under stora delar av midsommar helgen, någe varmt i solen men i moln snor kallt och sen har det blåst till förbannelse.
Midsommarafton klura vi på hur vi skull kunna få ihop långbord utan att behöva plocka frma långfillingar och täckjacja i dom kalla vindarna, det löstes med lite pressening, pinnar och snöre samt lån av vindskydd av goa campingrannen, som fick plats i förtältet med sitt besök ;)
Härligt långbord vart det med många goa härliga skratt, som vanligt. Efter det så gick vi upp till underhållningen och det var lika roligt som alltid. Godaste av allt var korven vi grilla på natten ;)
På lördag tog vi en skön sovmorgon och sen en lyxfrulle på det. Hela dagen gick i lugnets tecken, det vart lite kortspel, härligt umgänge. Vädret var väl si sådär även på lördag.
Söndag så åkte resten va familjen hem medan jag och den lilla håriga valde att stanna kvar och ta dagen som det kommer, åka hem lite när vi känner för det.
Jisses vad vädret har vart knas.. molningt, vindstilla, blåsigt, regn, storbyar, sol, jag vet inte hur ofta jag trott tältet ska flyga sin kos. Skulle kolla in Lotta på Liseberg i förtältet i måndags men det sket sig, hörde inte ett jota förens jag flyttade in för att det blåste och regna så dant :(
Idag så kom en redig vindby så solstolen flög iväg :puzzled: Funderar nu på att ge upp och åka hem och vänta in lite varmare väder, mina leder är inte alls nöjd med denna blåst och kyla :sigh:

Vår midsommartårta

Nä nu får det bli till att krypa ner i loppelådan framför tv:n och ta dagen som det kommer imorgon, dottern och gubben ska till Bråvallafestivalen så dom vet iaf vad dom gör ;)

[ No Comment ]

Plugs:


3rd
Jun
2014
Fixing
[ 20:31 ] · [ Categorized under Dagbok ]
[ By ] · [ 1 Comment ]
[ Tags: , , , ,   ]


Känns som att vi enbart hunnit vara och fixa en massa saker vid vagnen.
För 2 veckor sen var vi och bytte tält, vi bytte från Commodore Royal till ett Forum tält och jag är super nöjd, plötsligt så fanns det massor man kunde göra och hur man kunde möblera. Ett dilemma vi haft länge har varit hur vi ska ordna “kökshörnan” i förtältet, vi står säsong och kommer nog fortsätta med det, så det känndes som att det var daxt att göra nått åt den hörnan nu iom “nytt” tält. Vi har letat efter olika sorters skåp bla på blocket, funderat på köksskåp från Ikea m.m och helst göra det innan man verkligen börjar vara vid vagnen.
Hur som så började tanken på att inte åka ut under helgen som var då vi började måla på huset, det som var kvar, och fixa med annat men plötsligt så snubbla vi över ett Beståskåp på blocket för en väldig billig peng, vilket passa oss bra då vi inte har varit helt på det klara hur vi vill ha det så passade bättre begnant toppen :clap: saken vart inte sämre av att skåpet fanns “på vägen ut till vagnen” så det var bara att packa ihop allt och besluta sig för att åka ut iaf, skåpet var i fint skick så jag slåg till och köpte det. Dagen efter åkte vi till Ikea för att bygga på lite mer på skåpet, jag måste säga jag vart supernöjd, lite små sjusteringar kvar men det kommer bli toppen. Nu börjar allting äntligen vara på plats, båten är ilagd, motorn på plats så lite små fixing kvar bara sen så kan man bara slappa.

Här ser ni före och efter bild
image
Tältet

Får se hur jag gör till helgen, sambon ska dock iväg och tävla så det blir nog bara jag och dottern som drar iväg, skönt veta dock att det kommer finnas goa campingvänner där, trist nog så verkar vädret inte riktigt vilja vara på vår sida kommande helg :(

Nä nu får det bli lite tv häng innan loppelådan kallar.

[ 1 Comment ]

Plugs: ♥ Husvagnsfamiljen